ΒΑΘΜΟΙ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ)

To άρθρο αυτό διαβάστηκε 2042 φορές.

Όταν ψήνουμε κρέας στη σχάρα (κάρβουνο, ρεύμα, γκάζι) εκθέτουμε το τρόφιμο (κρέας, ψάρι, λαχανικό) απ' ευθείας στην επίδραση της φωτιάς σε διάφορα στάδια ψησίματος.

Ποια είναι αυτά;

ΟΜΠΛΈ. Ελαφρύ ψήσιμο. Ψήνεις στο τσάκα - τσάκα, ίσα που να σχηματίσει απλά μια κρούστα καραμελιζέ. Αν έχετε δει ξενικές σειρές μαγειρέματος θα έχετε παρατηρήσει ότι τρώνε τα κρέατά τους ΩΜΑ και απλά τους δίνουν λίγο χρώμα γύρω - γύρω (μερικές φορές ούτε καν - ίσα που το ακουμπάνε στην πλάκα).

 

ΣΕΝΙΆΝ. Μέτριο προς ωμό. Γρήγορο ψήσιμο (χρονικά). Εσωτερικά το κρέας είναι ωμό και χλιαρό στο μέσον. Εξωτερικά έχει μία κρούστα και όταν το πιέσεις βγάζει αίμα (οι γυναίκες το καταχαίρονται και το στέλνουν πίσω για ψήσιμο).

 

ΑΠΟΥΆΝ. Μέτριο προς καλοψημένο. Αρκετά σιγανό ψήσιμο γύρω - γύρω. Η κρούστα πρέπει να είναι αρκετά ψημένη. Όταν το πιέζουμε βγάζει υγρά, ίσως και λίγο αίμα.

 

ΜΠΙΕΝ ΚΟΥΉ. Καλοψημένο. Πολύ σιγανό ψήσιμο. Το κρέας δεν είναι ροζ πουθενά. Αν το πιέσουμε είναι σκληρό και βγάζει καθαρό υγρό.
Copyright 2005-2017 tsoukali.grΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθ. 51).

Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66).Κλείσε ραντεβού με Ψυχολόγο με 30 ευρώ μόνο!

AGXOS

Κλείσε ραντεβού με Ψυχολόγο με 30 ευρώ μόνο!