ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

To άρθρο αυτό διαβάστηκε 6309 φορές.

 


Αυτή είναι η εποχή που οι φράουλες πλησιάζουν στο τέλος της καρποφορίας τους.
Σε λίγες εβδομάδες δεν θα υπάρχουν άλλο στις λαϊκές και αν υπάρχουν η τιμή τους θα είναι ανεβασμένη αρκετά.

Τώρα, λοιπόν, που η τιμή τους είναι χαμηλή, ειδικά αργά το μεσημέρι στη λαϊκή, μπορεί κανείς να πάρει 3  - 4 κιλά, χωρίς να του στοιχίσει ο κούκος αηδόνι. Το πρόβλημα είναι πως είναι αρκετά ώριμες και δεν κρατάνε πολλές μέρες στο ψυγείο χωρίς να χαλάσουν.

Όταν τις βρίσκω φτηνές αγοράζω 3 – 4 κιλά και αφού τις πλένω και αφαιρέσω το πράσινο κοτσανάκι τους τις βάζω σε σακουλάκια ανά 10 -15 στην κατάψυξη.

Είναι ιδανικές για κοκτέιλ μαργαρίτας και smoothies όπου τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τα παγάκια χωρίς να τις ξεπαγώσουμε. Τα καλοκαιρινά βράδια του καύσωνα δροσιζόμαστε με απλή και εύκολη γρανίτα φράουλας, όπου χτυπάω τις φράουλες με παγάκια και λίγο σιρόπι φράουλας.


Ν.Ν

Νανού Νικολά
Copyright 2005-2017 tsoukali.grΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθ. 51).

Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66).PSYCHOLOGOS

ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΖΩΔΙΑ

Κλείσε ραντεβού με Ψυχολόγο με 30 ευρώ μόνο!