ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΒΑΡΟΣ; (γράφει ο TOM J. STORE)

To άρθρο αυτό διαβάστηκε 4765 φορές.


 

Γράφει ο TOM J. STORE, συγγραφέας του βιβλίου «Δίαιτες από όλο τον κόσμο».

Μετάφραση στα ελληνικά: εκδόσεις Οξυγόνο.gr

 

Ποιο είναι το σωστό βάρος;

Το σωστό βάρος είναι αυτό που δεν μας δημιουργεί από μόνο του προβλήματα.

Παρατηρήστε το «από μόνο του».

Σημαίνει ότι το βάρος δεν μας δημιουργεί προβλήματα υγείας και κοινωνικά επειδή είμαστε «χοντροί». Γιατί υπάρχουν και τα προβλήματα που δημιουργούμε από μόνοι μας και αυτά πάνε στη σφαίρα του Ψυχολόγου πλέον.

Το σωστό βάρος είναι αυτό που μας επιτρέπει να είμαστε υγιείς σωματικά και πνευματικά. Δηλαδή:

1)      Δεν κινδυνεύουμε από έμφραγμα

2)      Δεν μας κοροϊδεύουν στο δρόμο (χοντρέ, βόδι)

3)      Μπορούμε να περπατάμε ελεύθερα

4)      Μπορούμε να φλερτάρουμε

5)      Δεν μας πονάνε τα γόνατα και η μέση

6)      Βρίσκουμε ρούχα στο νούμερό μας

Τα 1,3,5 έχουν να κάνουν με τη σωματική υγεία. Δηλαδή είναι προβλήματα που το βάρος δημιουργεί από μόνο του στην υγεία μας. Κανείς δεν τα θέλει αυτά. Κανείς δεν θέλει να πάθει έμφραγμα, να μην μπορεί να πάει στη λαϊκή περπατώντας, να πονάνε οι κλειδώσεις του.

Τα 2,4,6 είναι κοινωνικά προβλήματα που το βάρος δημιουργεί στον …κάτοχό του αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι θα σταματήσουν με το που θα γίνουμε αδύνατες.

Δηλαδή ο ανόητος δεν θα μας πει «κάνε πέρα ρε χοντρή» αλλά θα μας πει «άντε να πλύνεις κανά πιάτο ρε τσόκαρο».

Μπορούμε να φλερτάρουμε ευκολότερα όταν είμαστε αδύνατες αλλά δεν θα έχουμε περισσότερους άντρες στα πόδια μας (γιατί εκτός από το πάχος είναι και η μύτη, τα μαλλιά, το ύψος, τα ρούχα, η μόρφωση, το χαμόγελο, τα ίσια δόντια, τα … τα… τα… μπορώ να γράφω με τις ώρες πράγματα που μπορεί να μην αρέσουν στον άντρα που έχουμε απέναντί μας.

Μπορεί να βρίσκουμε ρούχα στο νούμερό μας, αλλά αυτό δεν θα μας κάνει πιο όμορφες. Το κολλητό ρούχο φανερώνει το παραμικρό ψεγάδι, η κοντή μπλούζα θέλει μέση δακτυλίδι, το εξώπλατο δέρμα χωρίς ελιές, η μίνι φούστα καλλίγραμμα πόδια και πάει λέγοντας.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ενώ στα θέματα υγείας τα πράγματα είναι εύκολα «χάνω κιλά – κερδίζω υγεία» στα κοινωνικά θέματα αυτό δεν ισχύει.

Αν δεν το βάλετε καλά αυτό στο μυαλό σας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ.

Χονδρικά (μπακαλίστικα που λέμε στην Ελλάδα) ένας τρόπος για να βρεις το σωστό βάρος είναι ο εξής:
Για τις γυναίκες: παίρνουμε τα εκατοστά του ύψους (χωρίς παπούτσια) και λέμε ότι το ιδανικό βάρος είναι -10 κιλά έως και τα εκατοστά του ύψους μας. Δηλαδή αν έχετε ύψος 1,60 παίρνετε το 60 και το ιδανικό βάρος είναι ανάμεσα στα 50 με 60 κιλά.
Για τις άντρες: παίρνουμε τα εκατοστά του ύψους (χωρίς παπούτσια) και λέμε ότι το ιδανικό βάρος είναι +10 κιλά έως και τα εκατοστά του ύψους μας. Δηλαδή αν έχετε ύψος 1,80 παίρνετε το 80 και το ιδανικό βάρος είναι ανάμεσα στα 80 με 90 κιλά.Copyright 2005-2017 tsoukali.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθ. 51).

Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66).PSYCHOLOGOS

ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΖΩΔΙΑ