ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΥΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ (γράφει ο TOM J. STORE)


Γράφει ο TOM J. STORE, συγγραφέας του βιβλίου
«Δίαιτες από όλο τον κόσμο».
Μετάφραση στα ελληνικά:
εκδόσεις
Οξυγόνο.gr

 

Είναι άπειροι οι μύθοι που κυκλοφορούν από τα γυναικεία περιοδικά και την τηλεόραση σχετικά με τη διατροφή. Θα το έχετε παρατηρήσει κι εσείς όταν τολμήσατε να δοκιμάσετε τις συμβουλές τους.

Μύθος πρώτος: ΟΙ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ

Συγνώμη που σας το λέω τόσο απότομα αλλά τυχαίνει να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι υγιεινές τροφές παχαίνουν. Ο υγιής άνθρωπος έχει τάση να παχαίνει, να αποθηκεύει το λίπος για να έχει απόθεμα για τις δύσκολες περιόδους. Αντίθετα οι τοξίνες, τα δηλητήρια, όλα αυτά που σου καταστρέφουν τον οργανισμό σε αδυνατίζουν, σε κάνουν σκιά του εαυτού σου. Άλλωστε πάνω σε αυτή τη την παγκόσμια αλήθεια (όσο και αν χτυπιούνται οι τηλεπαρουσιαστές) στηρίχτηκε η διάσημη δίαιτα ATKINS.  Μια δίαιτα που πραγματικά δουλεύει, έχει αδυνατίσει αμέτρητο αριθμό διασημοτήτων αλλά και απλών ανθρώπων και αναφέρεται αναλυτικά (και με ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμα) στο βιβλίο των εκδόσεων Οξυγόνο.gr www.oxigono.gr «Δίαιτες από όλο τον κόσμο».

Μύθος δεύτερος: ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ

Ένας μύθος που ξεκίνησε από αμερικανό τηλεπαρουσιαστή που όταν τον ρωτούσαν πώς διατηρείται τόσο αδύνατος  απαντούσε, χάριν αστείου: «πίνω πολύ νερό». Από εκεί πέρασε στη λαϊκή συνείδηση, στα περιοδικά και σήμερα το πιστεύουν όλοι!

Ποια είναι η πραγματικότητα: Αν είστε άντρας και ζυγίζετε 100 κιλά, τα 72 κιλά είναι νερό! Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται. Ρωτήστε όποιον γιατρό θέλετε. Αν είστε γυναίκα και ζυγίζετε 50 κιλά, τα 34 κιλά είναι νερό (72% στον άντρα, 68% στη γυναίκα). Οι μυς αποτελούνται από 75% νερό. Το αίμα από 83% νερό, το λίπος από 25% νερό, τα κόκκαλα από 22% νερό!

Στην ουσία οι άνθρωποι είμαστε νεροσακούλες. Θέλετε να αδειάσετε μια σακούλα η οποία είναι κατά 7/10 γεμάτη νερό. Θα πάρετε το λάστιχο και θα της ρίχνετε νερό; Πόσο λογικό είναι αυτό; Θυμάστε στο Δημοτικό τα ανόητα (μας φαινόταν τότε) προβλήματα με τη δεξαμενή που χάνει Χ νερό από ένα σημείο και γεμίζει Υ νερό από μια βρύση; Έτσι ακριβώς είναι και ο άνθρωπος. Αν γεμίζεις περισσότερο από όσο χάνεις η νεροσακούλα θα γεμίζει και θα φουσκώνει.

Αν θέλετε να μάθετε σίγουρους τρόπους για να αδυνατίσετε, αγοράστε το βιβλίο του TOM J. STORE «Δίαιτες από όλο τον κόσμο». Κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Οξυγόνο.gr www.oxigono.gr και έρχεται επί αντικαταβολή (με δωρεάν ταχυδρομικά) στο χώρο σας.

STORY GROUP THERAPY     http://www.oxigono.gr/?kanw=book&id=15