ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ (γράφει η Νένα Γεωργ


Γράφει η Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος με γραφεία

Στο Χαλάνδρι και στο Αιγάλεω

 

Ο βασικός λόγος που αποτυγχάνουν οι περισσότερες δίαιτες είναι επειδή μπαίνουμε σε αυτό το αναγκαίο βασανιστήριο μόνοι μας, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη. Καμιά φορά ούτε καν από το κοντινό μας περιβάλλον, το οποίο αντί για υποστήριξη δεν σταματά να μας υπενθυμίζει ότι είμαστε χοντροί και άσχημοι. Η παχυσαρκία δεν δημιουργεί μονάχα προβλήματα σωματικής αλλά και ψυχικής – κοινωνικής υγείας. Κάντε τη δίαιτα που ενδείκνυται για τον σωματότυπό σας και τηρήστε την με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου που σας καταλαβαίνει και ξέρει πώς να σας υποστηρίξει έτσι ώστε να δείτε αποτελέσματα.

Η παχυσαρκία είναι ένα πρόβλημα ιδιαίτερα πολύπλοκο τόσο ως προς την αντιμετώπισή του όσο και ως προς τα παράπλευρα προβλήματα που δημιουργεί. Πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χαρακτηρίζονται παχύσαρκοι, ενώ υπολογίζεται ότι τέσσερις στους δέκα υπερβαίνουν σήμερα το φυσιολογικό επιθυμητό βάρος κατά 15 κιλά (μέσος όρος).

Σίγουρα έχετε δοκιμάσει περισσότερες από μία μεθόδους για να αδυνατίσετε αλλά χωρίς σπουδαία ή και καμιά φορά αντίθετα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ηθοποιού Σπεράντζα Βρανά που έγραψε το βιβλίο "Πώς πάχυνα κάνοντας δίαιτες".

Θα ακούσετε και θα διαβάσετε πάρα πολλά σχετικά με τις δίαιτες, ένα όμως είναι σίγουρο: Καμία δίαιτα δεν μπορεί να επιτύχει τον σκοπό της εάν δεν συνοδεύεται από την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη.  Είναι γεγονός ότι η κούραση, το άγχος και η κακή διάθεση μας οδηγούν στο τραπέζι  πιο συχνά από ό,τι η πείνα!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω; Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ορίσουμε τους στόχους μας, δηλαδή πόσο πρέπει πραγματικά να αδυνατίσουμε έτσι ώστε να μην έχουμε, κατ' αρχήν, προβλήματα σωματικής υγείας. Έπειτα υπάρχει και το πόσο θέλουμε να αδυνατίσουμε έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα με τον κοινωνικό μας περίγυρο ή με τον εαυτό μας. Τέλος υπάρχει και ο πραγματικός κόσμος. Για παράδειγμα, οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να γίνουν σαν φωτομοντέλα (εικόνα αριστερά) για να αρέσουν. Από την άλλη οι άντρες ζωγράφοι, ανά τους αιώνες, βλέπουν ως θελκτικές τις γυναίκες με καμπύλες (εικόνα δεξιά). Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να ξέρουμε τι θέλουμε και να πιστέψουμε σε αυτό.

Ποια θα είναι τα "όπλα" μου για την επίτευξη των στόχων μου; Μπορείτε να κάνετε δίαιτα όταν οι υπόλοιποι μέσα στο σπίτι τρώνε σουβλάκια, πίτσες και γλυκά; Μπορείτε να κάνετε δίαιτα όταν νιώθετε καταδικασμένη/ος; "Όλες οι άλλες δίαιτες έχουν αποτύχει, γιατί να πετύχει και αυτή;" Η υποστήριξη από ένα/μία ψυχολόγο είναι απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν είστε ούτε καταδικασμένοι στο πάχος ούτε πρακτικά ανίκανοι να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Αυτό που χρειάζεστε είναι η βοήθεια από ένα ειδικό (ψυχολόγο με δίπλωμα πανεπιστημίου στην Ψυχολογία και όχι κομπογιαννίτες) που θα σας στηρίξει όσο κανείς και θα σας υποδείξει τρόπους και τεχνικές για να πιστέψετε στον εαυτό σας και να ανταπεξέρθετε στους πειρασμούς.

Μα εμένα το πρόβλημά μου είναι κληρονομικό, και η μητέρα μου και ο πατέρας μου είναι παχύσαρκοι. Δεν είναι η παχυσαρκία σας κληρονομική. Οι γονείς σας δεν σας κληρονόμησαν άσχημο σώμα, σας άφησαν κληρονόμους κακού τρόπου ζωής. Όπως και οι γονείς σας δεν γυμνάζεστε, τρώτε φαγητά που δεν πρέπει και σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό είναι το "κληρονομικό σας πρόβλημα" και μαντέψτε: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. Η λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας δεν είναι οι εξαντλητικές δίαιτες, αλλά η αλλαγή νοοτροπίας της διατροφής μας. Τηλεφωνήστε μας τώρα στo τηλέφωνο 210.53.17.873, 210.67.79.805, 697.33.72.169.

     25 !  chocosplash.gr