ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΑΚΡΙΑ από τα κουλούρια και κριτσίνια ΔΙΑΙΤΗΣ! Παχαίνουν! (Tom J. Store)


 http://img59.imageshack.us/img59/5555/biscuit2ik9.jpg Μια από τις μεγαλύτερες απάτες, σε σχέση με τη δίαιτα αδυνατίσματος, που κυκλοφορεί παγκοσμίως, είναι τα κουλούρια και γενικά τα αρτοποιήματα διαίτης.

Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε το βιβλίο μου "Δίαιτες από όλο τον κόσμο".  Κάποιοι από εσάς, μάλιστα, μου στείλατε e-mail διαμαρτυρίας, ότι σε καμιά από αυτές δεν περιλαμβάνονται τα κουλούρια και τα κριτσίνια διαίτης, ενώ όλοι οι "διαιτολόγοι" τα βάζουν μέσα στις δίαιτες που προτείνουν.
ΨΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: τα κουλούρια / κριτσίνια διαίτης δεν περιέχουν ζάχαρη.

Η αλήθεια είναι ότι τα κουλούρια - κριτσίνια διαίτης περιέχουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΖΑΧΑΡΗ σε σχέση με το ψωμί!

Μάλιστα, αν κλείσετε τα μάτια σας και σας δώσουν, χωρίς να το ξέρετε τι είναι, ένα κουλούρι διαίτης θα νιώσετε τη ζάχαρη να κατακλύζει το στόμα σας. Σε πολλές περιπτώσεις ίσως να πιστέψετε ότι σας έδωσαν να δοκιμάσετε μπισκότο!
 
 http://img204.imageshack.us/img204/1351/wheat03nt0.jpg

ΨΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Τα κουλούρια διαίτης είναι από 100% μαύρο αλεύρι.

Η αλήθεια είναι ότι κανένα αρτοποίημα δεν έχει πάνω από 60% μαύρο αλεύρι. Όλα είναι σύμμικτα με λευκό αλεύρι 50-50 με μικρές διαφορές στα ποσοστά.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΨΩΜΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 100% ΛΕΥΚΟ ΑΛΕΥΡΙ το οποίο μαυρίζει είτε με χρωστική είτε με την προσθήκη ζάχαρης η οποία, χημικά, είναι υπεύθυνη για το αν το ψωμί θα είναι σκούρο ή όχι.

Είναι, λοιπόν, οι διαιτολόγοι άχρηστοι ή βλάκες; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ. Απλά δεν έχουν ιδέα για το πώς φτιάχνονται τα αρτοποιήματα. Όταν λένε κριτσίνι διαίτης - εννοούν κριτσίνι διαίτης, χωρίς ζάχαρη. Δεν γνωρίζουν ότι οι αρτοποιοί τα γεμίζουν με ζάχαρη, σόδα και λευκό αλεύρι για να φουσκώσουν και να γίνουν νόστιμα.

Αν θέλετε πραγματικά κριτσίνια διαίτης προσπαθήστε να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Στο site αυτό θα βρείτε αρκετές συνταγές για κριτσίνια - κουλούρια διαίτης, και κάθε τόσο θα βάζουμε και καινούρια.

Επειδή, όμως, η ζάχαρη είναι χημικά απαραίτητη, αντικαταστήστε την με μισή κουταλιά μέλι ανά 500 γραμμάρια αλευριού.
Οι αρτοποιοί ρίχνουν 120 γραμμάρια ζάχαρη ανά 500 γραμμάρια αλευριού, δηλαδή το 1/4 του κριτσινού διαίτης είναι ΖΑΧΑΡΗ!

Προσοχή λοιπόν. ΜΗΝ αγοράζετε από το φούρνο αρτοσκευάσματα διαίτης. Κι ας είναι ο φούρναρης φίλος κολλητός, κι ας ορκίζεται στα παιδιά του κι ας χτυπιέται. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ! Θα γίνετε τετράπαχοι.

     25 !    chocosplash.gr