Τι θα χρειαστούμε:
1 κρόκος αυγού
1½ φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη
Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το λεμόνι.
Όταν γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα ρίχνουμε σταδιακά (κουταλιά – κουταλιά) το λάδι και το λεμόνι.
Όταν είναι έτοιμη η μαγιονέζα δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή λεμόνι επιπλέον.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο.