ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ (ΚΟΥΒΑ)

Ποιος είπε ότι τα σκορδάτα φαγητά είναι ελληνικό ή ανατολίτικο προνόμιο;


Ανήκει στην κατηγορία:
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 6909 φορές
εκτυπώθηκε: 114 φορές

 
Στην αυθεντική συνταγή οι σκορδάτες γαρίδες σερβίρονται με ρύζι. Η παρακάτω συνταγή υποτίθεται ότι είναι για 4 μερίδες. Στο δικό μου σπίτι είναι για 2 μερίδες.

Τι θα χρειαστούμε:
20 μεσαίες καθαρισμένες γαρίδες*
6 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μοσχολέμονο
Αλάτι - πιπέρι
 
Πώς θα το κάνουμε:
Η εκτέλεση είναι πολύ απλή: απλά σωτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο και είμαστε έτοιμοι.
Συγκεκριμένα: ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και το (καθαρισμένο από τη φλούδα) σκόρδο.
Το σωτάρισμα πρέπει να κρατήσει 4 λεπτά περίπου οπότε προσθέτουμε το χυμό του μοσχολέμονου, αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι (ένα κουτάλι της σούπας) και μετά από 2 λεπτά βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αν θέλουμε, στο τελικό πιάτο, γαρνίρουμε με μαϊντανό.


*Οι γαρίδες όσο πιο μεγάλες είναι, συνήθως, είναι και πιο γευστικές. Μια τεράστια γαρίδα είναι, συχνά, πιο νόστιμη από μια μικρή καραβίδα.

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;