ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσκαλοπίνια με ρύζι

Νόστιμη συνταγή για καλοφαγάδες


Ανήκει στην κατηγορία: ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6910 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 208 φορές.



STORY GROUP THERAPY
    ;

 
Τι θα χρειαστούμε:
5 - 6 εσκαλοπίνια μοσχαρίσια
200γρ. ρύζι μακρύκοκκο
1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ποτήρι κρασί (κόκκινο)
100γρ. κρέμα γάλακτος
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι (λευκό)
 
Πως το φτιάχνουμε:
Αγοράζουμε εσκαλοπίνια μοσχαρίσια από κυλότο ή φιλέτο. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα. Μετά τα αλευρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με τη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα σε κάθε τους πλευρά ρίχνουμε το κρασί. Μόλις το κρασί γίνει το μισό στην ποσότητα ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά, περίπου.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο, μόλις λιώσει καλά ρίχνουμε το ρύζι (200γρ.) και το σωτάρουμε (ίσα που να "ρουφήξει" το βούτυρο). Ρίχνουμε 1½ ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10 με 20 λεπτά (ό,τι γράφει η συσκευασία του ρυζιού).


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!



ART GROUP THERAPY
     ;
   chocosplash.gr