ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Εκλεκτό φαγητό, που όμως γίνεται φοβερά εύκολα


Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 12536 φορές
εκτυπώθηκε: 376 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
1 αστακό
250 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι ή ό,τι άλλο σας αρέσει) 
200 ml λευκό κρασί ή ρετσίνα (προτιμότερη)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 - 3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το αν έχετε κάποιο καυτό ραντεβού)
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο, πράσινο, κόκκινο, πάπρικα)
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε με ένα λεπτό μαχαίρι το άντερο του αστακού (επειδή οι αστακοί ζουν στην άμμο και θα υπάρχει σίγουρα και άμμος εκεί εκτός από "βρομιές").
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (καθαρισμένο - κομμένο σε κύβους ή σε ροδέλες), 3 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένες, ψιλοκομμένες), τον αστακό και τα σωτάρουμε.
Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι ή το σκόρδο να ροδίζει ρίχνουμε τη ρετσίνα (ή το κρασί).
Μόλις αρχίσει να βράζει  το κρασί (σχεδόν άμεσα) ρίχνουμε τις 2 ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλλοκομμένες, μια κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ και 4 ποτήρια (1 λίτρο) νερό.
Πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και αν θέλουμε και την πάπρικα. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να βράζει).
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά αφαιρούμε τον αστακό και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τελειώσει (σχεδόν) το νερό και είμαστε έτοιμοι!
 

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;