ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)


ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

Ίσως το καλύτερο συνοδευτικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας



Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 21370 φορές
εκτυπώθηκε: 411 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. μαλακή φέτα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 πιπεριές καυτερές
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
 
Πως το κάνουμε:
Ψήνουμε 2 καυτερές πιπεριές στο γκριλ (ή άκόμη καλύτερα στα κάρβουνα) ως ότου ροδίσουν. 
Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σποράκια και το κοτσάνι και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.

Βάζουμε τη φέτα στο μπλέντερ με το λάδι και το ξύδι ενώ προσθέτω και μια κουταλιά της σούπας από τις πολτοποιημένες καυτερές πιπεριές.
Χτυπάμε ελαφριά (σε χαμηλή ταχύτητα) μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με την αναλογία καυτερής πιπεριάς ανάλογα με τα γούστα σας και φυσικά τις ανοχές σας!
 
ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΝΩΣΗ: Το μόνο που μπορεί να σβήσει την κάψα μιας πιπεριάς είναι ένα γαλακτομικό (τυρί φέτα, γάλα, γιαούρτι κ.λπ.). Ο συνδυασμός καυτερής πιπεριάς και φέτας, λοιπόν, είναι ένας συνδυασμός λάβας με νερού. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;