ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Εσείς ξέρετε πόσο εύκολο και γρήγορο είναι να φτιάξετε ένα εύγευστο και καθαρό γιαούρτι;


Ανήκει στην κατηγορία:
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 13311 φορές
εκτυπώθηκε: 334 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

2 λίτρα φρέσκο γάλα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
 
Πως το φτιάχνουμε:

Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να το βράσουμε.
Μόλις φτάσει στη θερμοκρασία των 45 - 46 βαθμών Κελσίου το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο η μέτρηση γίνεται βάζοντας το μικρό μας δάχτυλο στο ζεστό γάλα και μετρώντας μέχρι το 20.
Αν αντέχουμε η θερμοκρασία είναι κατάλληλη.

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το γιαούρτι στο γάλα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια κουβέρτα για να το διατηρήσουμε ζεστό, εκτός και αν έχουμε ειδικό θάλαμο για να τη βάλουμε στους 42 βαθμούς Κελσίου.
Μετά από 3 ώρες το γιαούρτι θα έχει πήξει και θα έχει γίνει σαν μια παχύρρευστη κρέμα.
Μπορούμε να το βάλουμε αμέσως στο ψυγείο ή να το αφήσουμε να στραγγίσει σε τουλπάνι ή σε φίλτρα για γαλλικό καφέ.

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;