ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Μια δροσερή απόλαυση που θα σας καταπλήξει


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 7103 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 62 φορές.



    ;

Τι θα χρειαστούμε:
2 πακέτα σαβαγιάρ (έχουν όλα σχεδόν τα super market)
2 φακελάκια ζελέ με άρωμα φράουλα
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
1 κουτί σαντιγί
 
Πως το κάνουμε:
Φτιάχνουμε το 1 φακελάκι ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφού το βράσουμε, όπως είναι ζεστό, ρίχνουμε μέσα μισό σφηνάκι λικέρ και ανακατεύουμε ελαφριά.
Βαφτίζουμε (βουτάμε και τα βγάζουμε αμέσως) τα σαβαγιάρ από το πρώτο πακέτο στο μίγμα και τα τοποθετούμε στην τουρτιέρα έτσι ώστε να σχηματίσουν μία στρώση.
Το ζελέ που θα περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.
Αφού πήξει το βγάζουμε και με ένα πιρούνι (ή μαχαίρι) το θρυμματίζουμε και το ανακατεύουμε με τη μισή από τη σαντιγί. Αυτό το μίγμα σαντιγί-ζελέ το αλείφουμε πάνω στη στρώση από σαβαγιάρ.
Φτιάχνουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφού το βράσουμε, όπως είναι ζεστό, ρίχνουμε μέσα μισό σφηνάκι λικέρ και ανακατεύουμε ελαφριά. Βαφτίζουμε (βουτάμε και τα βγάζουμε αμέσως) τα σαβαγιάρ από το δεύτερο πακέτο στο μίγμα και τα τοποθετούμε στην τουρτιέρα πάνω από τη σαντιγί με το ζελέ έτσι ώστε να σχηματίσουν μία στρώση.
Όσο ζελέ περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο αλλά δεν το αφήνουμε να πήξει γιατί το θέλουμε να είναι λίγο ρευστό (ούτε πηχτό - ούτε νερό). Αλείφουμε τη μισή σαντιγί που περίσσεψε πάνω από τα σαβαγιάρ και από πάνω το ζελέ.
Tο βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει οριστικά το ζελέ.
Είναι πεντανόστιμη, εύκολη και δροσερή.
 
Σημείωση: Αν δεν τη φάτε την ίδια μέρα, διατηρήστε τη στο ψυγείο σκεπασμένη για να μην απορροφήσει τις οσμές από τα υπόλοιπα τρόφιμα που βρίσκονται μέσα σε αυτό.
 
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Τσιπιδου Ροδουλα από τη Δράμα.
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




 -   &
STORY GROUP THERAPY