ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΞΥΔΙ ΡΟΔΙΟΥ... ΚΑΙ BALSAMICO

Λεπτή, αρωματική και ξεχωριστή νότα για τις πράσινες σαλάτες


Ανήκει στην κατηγορία:
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 17723 φορές
εκτυπώθηκε: 263 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
1 λίτρο λευκό ξύδι
2 κούπες σπόρους ροδιού
 
Πως το κάνουμε:
Σε ένα μπουκάλι με φαρδύ λαιμό ρίχνουμε το ξύδι και τους σπόρους του ροδιού.
Αφήνουμε το ξύδι σε σκιερό μέρος για 15 περίπου μέρες ή μέχρι να ασπρίσουν οι σπόροι.
Αφαιρούμε τους σπόρους και έτοιμο το ξύδι.
 
Για balsamico ροδιού
Τι χρειαζόμαστε:
1 λίτρο ξύδι ροδιού
3 – 4 ρόδια
Χυμό από 1 λεμόνι
 
Πως το κάνουμε:
Αφαιρούμε τους σπόρους από τα ρόδια και τους βάζουμε στον αποχυμωτή για να πάρουμε το χυμό τους.
Αν δεν έχουμε αποχυμωτή βάζουμε τους σπόρους στο μούλτι, τους χτυπάμε καλά και τους σουρώνουμε.
Βάζουμε το χυμό ροδιού να βράσει μαζί με 1 -2 κουταλιές τις σούπες ξύδι και το χυμό λεμονιού για 2 - 3 λεπτά.
Όταν κρυώσει το ανακατεύουμε με το ξύδι.
Επειδή το ξύδι μπορεί να είναι θολό αν θέλουμε να το κάνουμε διάφανο το σουρώνουμε με τη βοήθεια φίλτρων καφέ.
 

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;