ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Παξιμάδια αμυγδάλου για όλες τις ώρες


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 10710 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 182 φορές.



     ;
    ;

Τι θα χρειαστούμε:
3 φλτζ αλεύρι
1 φλτζ ζάχαρη
2 αυγά
2 βανιλέτες
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές λικέρ Αμαρέτο
1 πρέζα αλάτι
2 φλτζ αμύγδαλα ωμά ασπρισμένα
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές σκόνη κακάο άγλυκη
 
Πως το κάνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το κακάο.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λικέρ, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια και αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Χωρίζουμε το μίγμα σε δυο μέρη και φτιάχνουμε δυο μπαστούνια.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα μακριά το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου για 30 – 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε φέτες πάχους ενός εκατοστού.
Βάζουμε τις φέτες σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου ή στους 175ο σε αέρα.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


STORY GROUP THERAPY

   ART GROUP THERAPY ME