ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Να κάτι που δεν το σερβίρουν συχνά για πρωινό και σίγουρα εντυπωσιάζει


Ανήκει στην κατηγορία:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 16685 φορές
εκτυπώθηκε: 123 φορές

Τι χρειαζόμαστε:
Βάζα ½ ή ¼ κιλού (500ml / 250ml)
4 φλιτζάνια κομμένα φρούτα χωρίς κουκούτσια
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
 
Πώς θα το κάνουμε:
Βάζουμε τις κομμένες βανίλιες σε ένα φαρδύ τηγάνι.
Αν έχουμε πολύ περισσότερες βανίλιες από τα 4 φλιτζάνια, αναγκαστικά θα κάνουμε τη μαρμελάδα με βάρδιες, ώστε κάθε φορά να δουλεύουμε με μικρές ποσότητες. Βέβαια, κάτι τέτοιο μοιάζει εντελώς αντίθετο από την καλύτερη συμβουλή που άκουσα ποτέ στη ζωή μου.
Ένα βράδυ, καθώς οδηγούσα, άκουγα στο ράδιο την εκπομπή του αιδεσιμότατου Άικ, απ' το Χάρλεμ. «Μπορείς να πας στον ωκεανό είτε με το κουτάλι σου, είτε με το κουβαδάκι σου. Το ίδιο του κάνει του ωκεανού». Έτσι είπε.
Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε τα φρούτα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα για κάνα - δυο ώρες, αν θέλουμε να κοιμηθούμε, ή και όλη τη νύχτα.
Πλένουμε και αποστειρώνουμε τα βάζα για 10 λεπτά, μέσα σε βραστό νερό.
Σε μεσαία ή σιγανή φωτιά, αφήνουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες να πάρουν σιγά - σιγά βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε διαρκώς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και το ξάφρισμα για 20, περίπου, λεπτά.
(............)
 
 
Πηγή: Deppy Bull, οι μαρμελάδες του χωρισμού
Διόρθωση κειμένου: Οξυγόνο.gr

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;