ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)


ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα, καλοκαίρι και αλμύρα. Ιδανικός μεζές για τσίπουρο ή ούζο



Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 6922 φορές
εκτυπώθηκε: 188 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
1 φλιτζάνι βρασμένο χταπόδι
1 φλιτζάνι βρασμένα καλαμαράκια
1 φλιτζάνι βρασμένες γαρίδες
1 φλιτζάνι βρασμένα μύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας φρέσκο άνηθο ή μάραθο
2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο ή 4 φρέσκα σκόρδα
Ελάχιστο θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
 
Πως το κάνουμε:
Ρίχνουμε όλα τα μαλάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά χόρτα (μαϊντανό, άνηθο, σκόρδο) και τα προσθέτουμε.
Ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι (χυμό και ξύσμα), αλάτι, πιπέρι και την πιπεριά ολόκληρη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (αν το αφήσουμε για την επόμενη μέρα ακόμα καλύτερα) για να αρωματιστούν καλά τα θαλασσινά.
Ιδανικός μεζές για τσίπουρο και ούζο.
Γερές κουταλιές από τη σαλάτα αυτή μπορούν να μπούνε σε μαρουλοσαλάτα και της δώσουν μια θαλασσινή νότα.

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;