ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Γεύσεις που δένουν τέλεια μεταξύ τους ή απλά το σαγανάκι με άλλο όνομα;


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6804 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 288 φορές.



 -   &

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό γαρίδες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κούπα φέτα χοντροκομμένη
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι (κόκκινο, πράσινο ή μαύρο - κατά σειρά προτίμησης)
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
 
Πως το κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες καλά, αφαιρώντας το κέλυφος και το έντερο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο.
Μόλις πάρει χρώμα βγάζουμε το σκόρδο και το πετάμε.
Στο αρωματισμένο με σκόρδο λάδι ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν το γνωστό κόκκινο - πορτοκαλί χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, την πιπεριά και το αλατοπίπερο.
Αφήνουμε το μίγμα να βράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά της ντομάτας, για 10 -15 λεπτά δηλαδή.
Τέλος, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσο μεγαλύτερες οι γαρίδες, τόσο πιο νόστιμες. Μάλιστα οι μεγάλες γαρίδες (νούμερο 0) είναι πιο νόστιμες από τις μικρές καραβίδες.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


PSYCHOLOGOS
PAIDIA GONEIS KAI DIAZYGIO

     25 ! http://www.oxigono.gr/?kanw=book&id=15 chocosplash.gr