ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Γεύσεις που δένουν τέλεια μεταξύ τους ή απλά το σαγανάκι με άλλο όνομα;


Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 5940 φορές
εκτυπώθηκε: 287 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό γαρίδες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κούπα φέτα χοντροκομμένη
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι (κόκκινο, πράσινο ή μαύρο - κατά σειρά προτίμησης)
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
 
Πως το κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες καλά, αφαιρώντας το κέλυφος και το έντερο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο.
Μόλις πάρει χρώμα βγάζουμε το σκόρδο και το πετάμε.
Στο αρωματισμένο με σκόρδο λάδι ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν το γνωστό κόκκινο - πορτοκαλί χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, την πιπεριά και το αλατοπίπερο.
Αφήνουμε το μίγμα να βράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά της ντομάτας, για 10 -15 λεπτά δηλαδή.
Τέλος, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσο μεγαλύτερες οι γαρίδες, τόσο πιο νόστιμες. Μάλιστα οι μεγάλες γαρίδες (νούμερο 0) είναι πιο νόστιμες από τις μικρές καραβίδες.

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;