ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΨΩΜΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ

Τέλειο και υγιεινό


Ανήκει στην κατηγορία: ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 10278 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 57 φορές.




PSYCHOLOGOS

Τι θα χρειαστούμε:
300 γρ. χλιαρό νερό
200 γρ. αλεύρι σίκαλης ψιλοκομμένης
300 γρ. αλεύρι δυνατό τύπου 70%
50 γρ. ΠΡΟΖΥΜΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ 
30 γρ. λευκό κρασί
12 γρ. νωπή μαγιά
10 γρ. αλάτι
7 γρ. ζάχαρη
6 γρ. Βύνη
Σπόροι για να κολλήσουμε στην εξωτερική επιφάνεια
 
Πως το κάνουμε:
Ζεσταίνουμε το νερό στους 25 βαθμούς, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ πρώτα τα υγρά και τέλος τα στερεά και ζυμώνουμε 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα και 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα.

Αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" για 40 λεπτά στους 25 βαθμούς κελσίου.
Ζυμώνουμε με το χέρι και κόβουμε τη ζύμη σε 5 ίσα κομμάτια (150 γραμμάρια το καθένα περίπου) τα οποία τα ζυμώνουμε σε μπαλάκια.
Με ένα καθαρό βρεγμένο ψιλό σφουγάρι βρέχουμε τα μπαλάκια ή καλύτερα αφήνουμε το σφουγγάρι κάτω και κυλάμε τα μπαλάκια επάνω του και μετά τα κυλάμε σε ένα πιάτο με τους σπόρους για να κολλήσουν επάνω τους. 
Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε σχήμα μαργαρίτας (ένα στη μέση και πέντε περιμετρικά).

Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε το ψωμί στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.
Στο κάτω μέρος του φούρνου βάζουμε και ένα ρηχό ταψί με νερό για να έχουμε υγρασία.
Κάποιοι φούρνοι έχουν ειδικό σύστημα για ζύμες. Προτιμήστε το


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


STORY GROUP THERAPY

    ;
arithmology http://www.klitia.gr/arithmology.php    MONO 11