ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΝΑ

Για ένα κυριακάτικο γεύμα


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 7662 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 114 φορές.




     ;

Τι θα χρειαστούμε:
4 τσιπούρες ή άλλα παρόμοια ψάρια (λαβράκια, χιόνες κ.α.)
1 ½ κιλό πατάτες
1 ματσάκι μαϊντανό
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
1 φλτζ λάδι
1 λεμόνι
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες, τις αλατοπιπερώνουμεκαι τις στρώνουμε στο ταψί.
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Πασπαλίζουμε με το μισό αυτό μίγμα τις πατάτες στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και αλατοπιπερώσει.
Γεμίζουμε την κοιλιά των ψαριών με λίγο από το μίγμα και το υπόλοιπο το πασπαλίζουμε απάνω από τα ψάρια.
Χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.
Σκεπάζουμε ελαφρά τα ψάρια με αλουμινόχαρτο για να μην καούν.
Ρίχνουμε στο ταψί ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε το φαγητό στους 200ο Κελσίου μέχρι να πιει τα υγρά του και να ψηθούν οι πατάτες. 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Λίνα, από: Θεσσαλονίκη


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


 -   &
PAIDIA GONEIS KAI DIAZYGIO
STORY GROUP THERAPY
chocosplash.gr