ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Μυρωδάτα κεφτεδάκια από πράσινα κολοκυθάκια


Ανήκει στην κατηγορία: FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 19929 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 803 φορές.




STORY GROUP THERAPY

Τι θα χρειαστούμε:

5 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο), πάπρικα
Αλεύρι (όσο πάρει)
1 κούπα γραβιέρα ή φέτα
Λάδι για το τηγάνισμα


Πως το κάνουμε:

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από το χοντρό τον τρίφτη.
Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Αφού στραγγίσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αυγό, το μαϊντανό, το αλάτι, τα μυρωδικά και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε, κουταλιά - κουταλιά, το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Τέλος προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι.
Παίρνουμε κουταλιές (κουτάλι της σούπας) από το μίγμα και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 
Τους κεφτέδες που βγάζουμε τους αποθέτουμε σε απορροφητικό χαρτί (για να ρουφήξει το λάδι) και τους σερβίρουμε (κατά προτίμηση) με λεμόνι και γιαούρτι.
Είναι το ίδιο νόστιμοι και ζεστοί και κρύοι.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


PSYCHOLOGOS

 -   &
MONO 11