ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ

Μια σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί μεσημέρι ή βράδυ μαζί με ένα ποτήρι παγωμένο καλό λευκό κρασί


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 21944 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 754 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ψαχνό από βραστό ή ψητό κοτόπουλο
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο περασμένο στον τρίφτη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι καγιέν
Μαρούλι ή σαλάτα για γαρνιτούρα
1 αυγό βραστό


Πώς θα το φτιάξουμε:

Ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, κάρυ και το λεμόνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη σαλάτα για μία, τουλάχιστον, ώρα στο ψυγείο καλλυμένη με διάφανη μεμβράνη.
Τη σερβίρουμε κρύα πάνω σε φύλλα μαρουλιού.
Διακοσμούμε με ροδέλες σφιχτού βραστού αυγού.

Mερίδες: 2


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!