ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ

Άρωμα χριστουγέννων απο την Αυστρία


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6497 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 161 φορές.



    ;

Τι θα χρειαστούμε:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
½ κούπα αμύγδαλο ψιλοκομμένο
300γρ βούτυρο
½ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα μήλο
Άχνη ζαχαρη για πασπαλισμα
 
Πως το κάνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια λεία ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, πάχους ½ εκατοστό με κουπάτ.
Σε κάθε δεύτερο αστεράκι με ένα καπάκι αφαιρούμε έναν κύκλο από το κέντρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στο ολόκληρο αστέρι βάζουμε μαρμελάδα και από πάνω κολλάμε το αστέρι με το κενό.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 
 
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


 -   &

   arithmology http://www.klitia.gr/arithmology.php