Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το αυγό, τις βανίλιες και το αλάτι.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και κόβουμε με κουπ-πάτ διάφορα σχέδια.
Βάζουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και πιέζουμε στο κέντρο το ξυλάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 -175ο Κελσίου για 20 λεπτά.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.