Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Ο μεζές που έγινε φαγητό


Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 8198 φορές
εκτυπώθηκε: 144 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

1 κιλό καλαμαράκια
½ κιλό φέτα φαρελίσια (πιπεράτη)
½ κιλό ώριμες ντομάτες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
Αλάτι
Πιπέρι (κόκκινο και πράσινο)

 

Πως το κάνουμε:

Στις μέρες μας τα καλαμαράκια είναι καθαρισμένα. Αν δεν είναι τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε καλά.

Κόβουμε τις τομάτες σε μικρά κομμάτια (κονκασέ) και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα και τη δίχνουμε στο μπολ με την τομάτα.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πράσινο πιπέρι. Αν είστε φίλος τα καυτερά ρίχνετε και κόκκινο πιπέρι.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ: η φέτα αντισταθμίζει το κάψιμο και το φαγητό ΔΕΝ γίνεται καυτερό.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μίγμα στο 80% της χωρητικότητας και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Δεν τα γεμίζουμε εντελώς για να μην ξεχειλίσει.

Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ένα ταψί.

Περιχύνουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και κουνάμε τα καλαμαράκια έτσι ώστε το λάδι να πάει και από κάτω τους και να μην κολλήσουν.

Μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (προσοχή! όχι ρετσίνα) και μισή κούπα νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά.

Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε και στα κάρβουνα αλλά θέλει μεγάλη μαεστρία έτσι ώστε να μη χυθεί το περιεχόμενο κατά το γύρισμα και για να μην παραψηθούν και γίνουν λάστιχο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Βγάλτε την οδοντογλυφίδα πριν σερβίρετε αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να καρφωθεί στον ουρανίσκο κάποιου λαίμαργου! (χωρίς πλάκα).


Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;