ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΓΑYΡΟΣ

Ήρθε με μεταγραφή στο site μας από τον Πειραιά :)


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 8508 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 137 φορές.




     ;

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό γαύρο
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
½ κούπα χυμό λεμονιού (φυσικό - όχι από μπουκάλι)
½ κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι χονδρό
Πιπέρι (μαύρο - πράσινο)
 
Πως το κάνουμε:
Ζητάμε από τον ψαρά να μας καθαρίσει τα ψάρια - αλλιώς μην σώσουμε να τα αγοράσουμε. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τους γαύρους στη σειρά, σαν στρατιωτάκια.
Τους λούζουμε με τον χυμό, το κρασί και το λάδι (το λάδι τελευταίο αλλιώς το λεμόνι και το κρασί ούτε που θα ακουμπήσει τους γαύρους.
Ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό, πιπέρι και το χοντρό αλάτι.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε κι αυτό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά περίπου.

(Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές και τοματοσαλάτα).


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


    ;

STORY GROUP THERAPY
chocosplash.gr