Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΠΑΠΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Μια εδώ και χρόνια γνωστή συνταγή ...που όμως δεν έτυχε αποδοχής στο ελληνικό νοικοκυριό


Ανήκει στην κατηγορία:
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 7028 φορές
εκτυπώθηκε: 44 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

2 φιλέτα στήθος πάπιας
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
Τη σάρκα από 4 πορτοκάλια
Το ξύσμα της φλούδας από 4 πορτοκάλια
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. κόκκινο κρασί
1 κύβο ζωμό πουλερικών λυωμένο σε 200γρ. νερού
2 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι

 

Πως το κάνουμε:

Αλατοπιπερώνουμε τα 2 φιλέτα, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.

Τα τηγανίζουμε σε φρέσκο βούτυρο για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσέχουμε να μην καεί το βούτυρο.

Αφαιρούμε την πάπια και ρίχνουμε στο τηγάνι τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το χυμό, το κρασί, το ζωμό και το μέλι.

Μόλις πάρει βράσει βάζουμε μέσα την πάπια.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά (ίσα που να βράζει) και το αφήνουμε για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε την πάπια, την κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα πορτοκάλι.

Για γαρνιτούρα μπορούμε να βάλουμε φέτες πορτοκάλι. 


Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;