ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΡΕΒΥΘΙΑ ΓΙΑΧΝΙ

Κοκκινιστή ρεβυθόσουπα


Ανήκει στην κατηγορία:
VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 52031 φορές
εκτυπώθηκε: 299 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό ρεβίθια
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 κ.σ. τοματοπελτέ
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο (προαιρετικά)
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πάπρικα
Πιπέρι Καγιέν ή μπούκοβο (προαιρετικά)
 
Πως το κάνουμε:
Τα ρεβύθια, ενώ είναι "άνοστα" στην εμφάνιση, όταν μαγειρευτούν αποκτούν θεϊκή γεύση.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με τη θερμοκρασία γίνονται οι χημικές αντιδράσεις που μετατρέπουν τα συστατικά του σε απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό.
Αυτό να το ακούσουν όλοι όσοι διασπέρνουν τους αστικούς μύθους περί του "το μαγείρευμα καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά".
Ο αστικός αυτός μύθος κυκλοφόρησε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από το μηχανισμό προπαγάνδας του Γκαίμπελς και τον ενστερνίσθηκαν - διέδωσαν και οι σύμμαχοι μια εποχή που τα καύσιμα (πετρέλαιο - ξύλο - ηλεκτρικό) ήταν είδος εν ανεπαρκεία.
Από τότε έμεινε και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα.

Πίσω στη συνταγή μας:
Βάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό (να τα σκεπάζει τουλάχιστον 10 πόντους το νερό) και ρίχνουμε μέσα και μια κουταλιά σόδα. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ έτσι (8 με 10 ώρες).
Τα σουρώνουμε και είναι έτοιμα για μαγείρεμα.
Βάζετε νερό να βράζει (σε ένα ταχυβραστήρα).
Στη χύτρα ταχύτητας (τα όσπρια να τα κάνετε πάντα σε χύτρα ταχύτητας για να μην μαγειρεύετε με τις ώρες) ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο (ψιλοκομμένο - καθαρισμένο) και το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο - καθαρισμένο).
Μόλις ξανθίνουν ρίχνετε τα ρεβύθια και τα ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό να ανακατευτούν με το λάδι και το κρεμμύδι - σκόρδο.
Μετά ρίχνετε το βραστό νερό  και και κλείνετε το καπάκι.
Η ποσότητα του νερού πρέπει να είναι 3 με 4 δάκτυλα πάνω από τα ρεβύθια.
Χρησιμοποιώντας νερό από ταχυβραστήρα εξοικονομούμε ενέργεια και χρόνο.
25 λεπτά μετά που θα αρχίζει να βγάζει ατμό η χύτρα ταχύτητας την αποσυμπιέζετε και την ανοίγετε.
Ρίχνετε μέσα 1 κ.σ. αλάτι, συμπληρώνετε νερό - αν χρειάζεται - πάπρικα, το καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες και 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας.
Επίσης ξεφλουδίζετε μια μεγάλη ώριμη ντομάτα και τη χτυπάτε στο multi και τη ρίχνετε κι αυτή μέσα. 
Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε το μείγμα.
Πρέπει να είναι λίγο πιο ανάλατο από ό,τι το θέλετε επειδή θα εξατμιστεί κάμποσο νερό και το αλάτι θα ενισχυθεί.
Κλείνετε το καπάκι και το αφήνετε να βράσει για άλλα 15 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βγάζει ατμό η χύτρα.
 
 

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;