ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Ένα γευστικότατο πιάτο που αναδύει θεσπέσια αφροδισιακά αρώματα


Ανήκει στην κατηγορία:
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 11579 φορές
εκτυπώθηκε: 399 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
(για 2 άτομα)

2 χοιρινές μπριζόλες
1 κούπα μανιτάρια φρέσκα ή (στην ανάγκη) κονσέρβα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κύβο βοδινού ζωμού
½ ποτηράκι κρασί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο ή πράσινο)
 
Πως το φτιάχνουμε:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και αφού ζεσταθεί βάζουμε τις μπριζόλες να ψηθούν.
Μόλις είναι έτοιμες, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Βγάζουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και τα μανιτάρια.
Όταν μαλακώσουν αρκετά, προσθέτουμε το κρασί από τις μπριζόλες, τον κύβο βοδινού και το αλεύρι και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το ζωμό.
Βάζουμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε τον πουρέ μανιταριών στο ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα).
Ανακατεύουμε καλά και ξανατοποθετούμε στη φωτιά για να πάρουν μια βράση.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;