Αν το αυγό είναι ολόφρεσκο, τότε ξεφλουδίζεται δυσκολότερα, αφού βράσει.
Καλό είναι να βγάζουμε το αυγό από το ψυγείο, για να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε αλάτι ή ξύδι στο νερό όχι για γεύση αλλά για να σφίξει το ασπράδι, σε περίπτωση που σπάσει το αυγό. Ο κρόκος πρέπει να είναι σφικτός αλλά αν παραβράσει τότε ίσως να μυρίζει ή να ξεραθεί πολύ.
Τι θα χρειαστούμε:
1 ή περισσότερα αυγά
Αλάτι
Πως το κάνουμε:
Σε ένα άδειο κατσαρολάκι τοποθετούμε το αυγό προσεκτικά για να μην σπάσει.
Το σκεπάζουμε με νερό, τόσο ώστε η στάθμη του νερού να είναι 2 εκατοστά πάνω από το αυγό.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αν είναι μπρίκι, βάζουμε από πάνω ένα πιατάκι του γλυκού.
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για 1αυγό ή 1 κουταλιά της σούπας για 2 - 5 αυγά).
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό.
Μόλις βράσει το νερό γυρνάμε την ένταση στο μεσαίο και βάζουμε το χρονόμετρο κουζίνας στα 4 λεπτά.
Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Βάζουμε το χρονόμετρο κουζίνας στα 6 λεπτά.
Βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα μέχρι το νερό να κρυώσει εντελώς.