tsoukali.gr συνταγές μαγειρικής με υλικά που έχουμε όλοι
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙA
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ
ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ
FINGER FOOD
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ
ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ
VEGETARIAN
ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ
KIDS RECIPES
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Τόσο εύκολο και τόσο εντυπωσιακό που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντυπωσιάσετε το έτερον ήμισυ ή ...τα πεθερικά!


Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 15876 φορές
εκτυπώθηκε: 93 φορές

Τι θα χρειαστούμε:

½ κιλό μύδια με το όστρακο (ή 150 - 200 γρ. ξεκελύφωτα)

150 γρ. ρύζι σπυρωτό

100 γρ. λευκό κρασί (όχι πολύ ξινό)

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό - μεσαίο ξερό κρεμύδι (ή ½ μεγάλο)

1 φρέσκο κρεμμύδι

1 ντομάτα μέτρια (προαιρετικά)

Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)

Βιτάμ (2 κ.σ.)

Αλάτι

Πιπέρι

 

Πως το κάνουμε:

Πλένουμε καλά τα μύδια, αν είναι με το όστρακο, και αφαιρούμε όποια ακαθαρσία έχουν πάνω τους.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Καθαρίζουμε 1 σκελίδα σκόρδο και την κόβουμε στα 4.

Τη ρίχνουμε στο τηγάνι και μαζί και τα μύδια.

Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.

Αφαιρούμε το σκόρδο και όσα μύδια δεν έχει ανοίξει το κέλυφός τους, αλλιώς θα πάθουμε δηλητηρίαση.

Αν έχουμε επιλέξει μύδια χωρίς κέλυφος, αντί για τρία λεπτά σωτάρουμε ίσα που να αλλάξουν λίγο χρώμα και αφαιρούμε το σκόρδο.

Ρίχνουμε 100 γραμμάρια λευκό κρασί, τρίβουμε λίγο πιπέρι από πάνω και βγάζουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.

Βάζουμε στο βραστήρα να βράσουν 450 γραμμάρια νερό.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά βιτάμ σε μέτρια φωτιά.

Μόλις λιώσει το βιτάμ κι αρχίζει να βγάζει "φυσαλίδες" ρίχνουμε 150 γραμμάρια ωμό ρύζι σπυρωτό.

Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 20 δευτερόλεπτα και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του τηγανιού (μύδια και όσα υγρά υπάρχουν ακόμα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 450 γραμμάρια βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.

Στο σημείο αυτό αν θέλουμε περνάμε από το μούλτι μία μέτρια ντομάτα  και τη ρίχνουμε κι αυτή, απλά μειώνουμε το νερό στα 400 γραμμάρια και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι ακόμη.

Το μίγμα πρέπει να βράζει ήδη. Γυρίζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό.

Ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει τίποτα.

Βράζουμε μέχρι το ρύζι να πιεί όλο το νερό οπότε το βγάζουμε από τη φωτιά.

Αν το ρύζι δεν είναι και η πρώτη ποιότητα, σερβίρεται αμέσως. Αν είναι καλής ποιότητας σπυρωτό, μπορείτε να το προετοιμάσετε και από πριν.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

Θέλετε να το κάνετε πιο εξωτικό; ρίξτε στο τηγάνι "κουκουνάρι" (όχι από το πεύκο, ξηρό καρπό κουκουνάρι) και ακολουθήστε την κανονική συνταγή.

Θέλετε να το κάνετε πιο χορταστικό; ρίξτε στο τηγάνι φέτες μανιταριών. Η πρωτεΐνη θα κάνει το φαγητό απίστευτα χορταστικό. Απλά μην ρίξετε τη ντομάτα μετά. Ή ρίξτε την. Όπως σας αρέσει!

 


Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;



ΟΙ 5 ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ
ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ




ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ INTERNET

AGXOS





Γραφείο Ψυχολόγου
Διαφημιστείτε στο Tsoukali.gr

Κάντε κλικ εδώ για το Tsoukali Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

Cooks.gr www.cooks.gr Oλες οι συνταγές στα γρήγορα
MAD CAT Εισαγωγή Ιταλικών Γυναικείων Ρούχων. Πώληση Χονδρική - Λιανική
Αιόλου 37 και Βορέου γωνία. Τηλ.: 6993217943

DAL ART έργα τέχνης