ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Γαρίδες τηγανητές με φέτα! Ελληνική πατέντα, πεντανόστιμη και επιδέχεται πολλές παραλλαγές, ανάλογα με τα γούστα του καθενός!


Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 6554 φορές
εκτυπώθηκε: 31 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό γαρίδες μεσαίες ή 200 γρ. καθαρισμένη γαρίδα
100 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. λευκό κρασί
1 μεσαία ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι (κόκκινο)
Ρίγανη 
 
Πως το κάνουμε:
Οι γαρίδες όσο πιο μεγάλες, τόσο πιο νόστιμες είναι. Μάλιστα η μεγάλη γαρίδα είναι πιο νόστιμη από τη μικρομεσαία καραβίδα. Στο σαγανάκι, όμως, δεν θέλουμε τεράστιες. Υποτίθεται πως είναι μεζές.
Μπορείτε να κάνετε τη συνταγή και με καθαρισμένη γαρίδα.
Καθαρίζουμε 1 σκελίδα σκόρδο και την κόβουμε στα 4.
Περνάμε 1 μέτρια ντομάτα στο μούλτι (όχι πουρέ) ή την κόβουμε κυβάκια μόνοι μας.
Ξεπλένουμε τις γαρίδες. Κάποιοι λένε να τις κόβεις και να καθαρίζεις το έντερό τους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το σκόρδο αρχίσει να χρυσαφίζει, ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
Μόλις οι γαρίδες αλλάξουν χρώμα και από τις δύο πλευρές  ρίχνουμε 100 γραμμάρια κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι που να εξατμιστεί το περισσότερο και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, 100 γραμμάρια τυρί φέτα σπασμένη στο χέρι, αλάτι, μια πρέζα ρίγανη και κόκκινο πιπέρι.
Ψήνουμε για 3 με 4 λεπτά.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Το σαγανάκι αυτό μπορεί να είναι ουζομεζές, αλλά μπορεί να γίνει ΣΑΛΤΣΑ για ζυμαρικά ή ρύζι. Απλά βράστε κάποια ζυμαρική ή ρύζι και ρίξτε από πάνω 2 γαρίδες και σάλτσα σε κάθε πιάτο.
Θέλετε καυτερή παραλλαγή; Ρίξτε πιπέρι καγιέν, μπούκοβο ή και ταμπάσκο!

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;