ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)


ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ

Τέλεια κρέπα, κάθε στιγμή και βάζουμε μέσα ό,τι θέλουμε - ολόφρεσκο από το ψυγείο μας



Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 4263 φορές
εκτυπώθηκε: 31 φορές

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

½ κούπα φρέσκο γάλα

½ κούπα νερό

¼ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. μαλακό βούτυρο

 

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 αυγά και τα χτυπάμε στη μέση ταχύτητα.

ΑΝ ΟΙ ΚΡΕΠΕΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ μπορείτε να προσθέσετε και 1 λουβί ΒΑΝΙΛΙΑ και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

 

Προσθέτουμε λίγο - λίγο το γάλα και το νερό.

Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το 2 κουταλιές της σούπας υγρό ή μαλακό βούτυρο.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη αλοιφή.

 

ΠΩΣ ΤΗ ΨΗΝΟΥΜΕ:

Δεν χρειάζεται ειδική "κρεπιέρα". Ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (λίγο πάνω από τη μέση θερμοκρασία) και του ρίχνουμε ελάχιστο λάδι το οποίο το αλοίφουμε με μια χαρτοπετσέτα (ή πινέλο) να απλώσει σε όλη την οριζόντια επιφάνεια.

Με μια μεγάλη κουτάλα σούπας πάρτε μίγμα και ρίχτε λίγο στο τηγάνι, όσο να πιάσει ολόκληρη την επιφάνεια.

Το ρίχνουμε κυκλικά, από το κέντρο προς την άκρη.

 

Η συνταγή είναι για 8 κρέπες, για να καταλάβετε πόσο πρέπει να ρίξετε.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Αμέσως βάζουμε ένα καπάκι κατσαρόλας στο τηγάνι (για να ψήνεται και από πάνω) για 20 δευτερόλεπτα. Μην το δοκιμάσετε στην πρώτη σας κρέπα. Θα την κάψετε. Θέλει εμπειρία η χρήση του καπακιού, αλλά επιταχύνει το ψήσιμο.

 

Παρατηρήστε ότι η κρέπα ψήνεται σιγά - σιγά. Με μια σπάτουλα ανασηκώστε τη μια γωνία. Άμα έχει ροδίσει λίγο, είναι έτοιμη για γύρισμα, οπότε τη γυρίζουμε.

Στη δεύτερη πλευρά χρειάζεται λιγότερο χρόνο, οπότε προσέξτε.

 

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ, βάζουμε τα υλικά πάνω στην κρέμα για να ζεσταίνονται.

Σε χρόνο μικρότερο από την πρώτη πλευρά, η κρέπα θα έχει ψηθεί και από κάτω. Τη διπλώνουμε είτε στη μέση είτε σε φάκελο (στα τρία: λίγο από τι μια πλευρά, λίγο από την άλλη) και τη βγάζουμε με τη σπάτουλα και τη βάζουμε στο πιάτο.

Πασπαλίζουμε με ό,τι θέλουμε.

 

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;