ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΣΟΥΦΛΕ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ Gourmet a la μπατιρέ

Συνταγή από το βιβλίο Γκουρμέ α λα μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο


Ανήκει στην κατηγορία:
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 2191 φορές
εκτυπώθηκε: 4 φορές


Τι θα χρειαστούμε
4 αυγά
2 φλτζ γάλα
1 φλτζ γραβιέρα
1 φλτζ γκούντα
1 φλτζ έμενταλ
100 γρ. βούτυρο
½ φλτζ αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή από το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
 
Πως το φτιάχνουμε
Τα σουφλέ εντυπωσιάζουν και μόνο που τα ακούς.
Το συγκεκριμένο γίνεται πολύ εύκολα και δεν έχει κανένα κίνδυνο αποτυχίας.
Το μόνο που πρέπει να ξέρουμε είναι πως πρέπει να φαγωθεί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο, αλλιώς θα «κάτσει».
Λιώνουμε το βούτυρο, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε στο μίγμα το χλιαρό γάλα και τους κρόκους των αυγών.
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε ελαφριά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφριά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 με 35 περίπου λεπτά.
 
Το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ μπορείτε να το αγοράσετε μέσω PAYPAL στο www.oxigono.gr και να σας αποσταλεί παντού στην Ελλάδα.
Επίσης μπορείτε να το βρείτε στον ΙΑΝΟ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και άλλα καλά βιβλιοπωλεία.

 

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;