ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΑΓΙΚΟ ΣΟΥΦΛΕ Gourmet a la μπατιρέ

Συνταγή από το βιβλίο Γκουρμέ α λα μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο


Ανήκει στην κατηγορία: ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 4697 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 18 φορές.






Τι θα χρειαστούμε
Φέτες από μπαγιάτικο ψωμί  
Γάλα 
2-3 αυγά   
1 φλτζ τριμμένο τυρί   
½ φλτζ αλλαντικά       
2 κ.σ. βούτυρο   
Αλάτι 
Πιπέρι      
Συνταγή από το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
 
Πως το φτιάχνουμε
Πρόκειται για κλασική συνταγή οικονομικής κρίσης. Μιλάμε για φαγητά που «καθαρίζουν» το ψυγείο και αξιοποιούν το μπαγιάτικο ψωμί. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Βάζουμε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο.
Κόβουμε το ψωμί σε κύβους, το βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με γάλα.
Το αφήνουμε να μουλιάσει για 30 λεπτά.
Το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το τυρί, τα αλλαντικά, αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από το ψωμί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30 λεπτά.
 
Σημείωση! Το σουφλέ τρώγεται μόλις βγει από το φούρνο, επειδή μετά ξεφουσκώνει και κάθεται.

 
Το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ μπορείτε να το αγοράσετε μέσω PAYPAL στο www.oxigono.gr και να σας αποσταλεί παντού στην Ελλάδα.
Επίσης μπορείτε να το βρείτε στον ΙΑΝΟ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και άλλα καλά βιβλιοπωλεία.

 
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!