ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Εξωτικό ρυζόγαλο με άρωματα καρύδας και ροδόνερου


Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 4612 φορές
εκτυπώθηκε: 17 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
100 γρ. ρυζάλευρο
1,3 λίτρο γάλα
200 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. τριμμένη καρύδα
120 γρ. ζάχαρη
1 λουβί βανίλια
1 κ.σ. ροδόνερο
 
Πως το κάνουμε:
Σε  1 φλιτζάνι γάλα ανακατεύουμε την καρύδα και την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να μουλιάσει.
Στη συνέχεια το βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα αμύγδαλα και τα πολτοποιούμε όλα μαζί.
Παίρνουμε 2 φλιτζάνια γάλα και διαλύουμε εκεί μέσα το ρυζάλευρο.
Το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το μίγμα της καρύδας και των αμυγδάλων τα βάζουμε να βράσουν.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το γάλα με το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα (3-4 λεπτά).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και το ροδόνερο.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Η συγκεκριμένη συνταγή δίνει 4 – 5 μερίδες γλυκό.

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;