ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ

Μια βελούδινη απόλαυση που λιώνει στο στόμα με κάθε κουταλιά


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 69663 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 2166 φορές.




    ;

Τι θα χρειαστούμε:

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
2 κρόκοι αυγού
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
4 ασπράδια αυγών
Λίγο αλάτι και πιπέρι (άσπρο ή μαύρο)


Πως το φτιάχνουμε:

Σε μια κατσαρόλα θερμαίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα.
Αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το κεφαλοτύρι και τη μισή κούπα παρμεζάνα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα (=μέχρι να αφρίσουν σαν ...αφρός ξυρίσματος) και τα προσθέτουμε στο μίγμα απαλά, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσουν τα αυγά.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με τη μισή κούπα παρμεζάνας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή, περίπου, ώρα μέχρι, δηλαδή, να ροδίσει η επιφάνεια. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια.
Το σερβίρουμε ζεστό.

Έχεις χοληστερίνη; Δοκίμασε το σουφλέ τυριών στο φούρνο μικροκυμμάτων.
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


PSYCHOLOGOS

     ;
STORY GROUP THERAPY     http://www.oxigono.gr/?kanw=book&id=15 chocosplash.gr