ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)


ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

Με κρασί ή με ουζάκι τσίμπα και ένα ντολμαδάκι



Ανήκει στην κατηγορία:
VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 6207 φορές
εκτυπώθηκε: 191 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό φρέσκα αμπελόφυλλα
½ κιλό ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 λεμόνια
Αλάτι / πιπέρι
½ κούπα ελαιόλαδο
 
Πως τo φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
Τα ανακατεύουμε με το ρύζι, το χυμό από το ένα λεμόνι, το λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε βραστό νερό ζεματάμε τα αμπελόφυλλα (τα βάζουμε για 2 με 3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν).
Σε κάθε αμπελόφυλλο βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού ρύζι και τυλίγουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα καλύπτουμε τον πάτο της με μερικά αμπελόφυλλα.
Αραδιάζουμε από πάνω τα ντολμαδάκια το ένα κοντά στο άλλο και βάζουμε από πάνω τους ένα πιάτο (πορσελάνης - όχι πλαστικό ή άλλο υλικό).
Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό, 1 ποτήρι ελαιόλαδο και το χυμό από το άλλο λεμόνι.
Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα.
Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια ζεστά ή κρύα με γιαούρτι.

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;