ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

Με κρασί ή με ουζάκι τσίμπα και ένα ντολμαδάκι


Ανήκει στην κατηγορία: VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6929 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 192 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό φρέσκα αμπελόφυλλα
½ κιλό ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 λεμόνια
Αλάτι / πιπέρι
½ κούπα ελαιόλαδο
 
Πως τo φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
Τα ανακατεύουμε με το ρύζι, το χυμό από το ένα λεμόνι, το λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε βραστό νερό ζεματάμε τα αμπελόφυλλα (τα βάζουμε για 2 με 3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν).
Σε κάθε αμπελόφυλλο βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού ρύζι και τυλίγουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα καλύπτουμε τον πάτο της με μερικά αμπελόφυλλα.
Αραδιάζουμε από πάνω τα ντολμαδάκια το ένα κοντά στο άλλο και βάζουμε από πάνω τους ένα πιάτο (πορσελάνης - όχι πλαστικό ή άλλο υλικό).
Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό, 1 ποτήρι ελαιόλαδο και το χυμό από το άλλο λεμόνι.
Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα.
Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια ζεστά ή κρύα με γιαούρτι.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


     ;

PSYCHOLOGOS
ART GROUP THERAPY ME     MONO 11