ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)


ΡΥΖΟΤΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Ένα ιταλικό πιάτο για τους λάτρεις του λεμονιού



Ανήκει στην κατηγορία:
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 4871 φορές
εκτυπώθηκε: 155 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
1 κούπα ρύζι για ρυζότο (Arborio ή ρύζι για πιλάφι)
1 - 2 λεμόνια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλού ή λαχανικών
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι
Αλάτι - πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Παρμεζάνα


Πως το φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρασί συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μόλις αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό, το χυμό από τα λεμόνια ανάλογα πόσο ξινό το θέλουμε), το ξύσμα του ενός, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε σιγανή φωτιά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και 2 λεπτά πριν γίνει προσθέτουμε το βούτυρο.
Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Αν θέλουμε ρίχνουμε και την παρμεζάνα μέσα αλλιώς αφήνουμε τον κάθε ένα να βάλει αν θέλει και όση θέλει στο πιάτο του.
 
ΙΤΑΛΙΑ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;