ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΦΙΛΕΤΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ

Εξαιρετική συνταγή για εκλεπτισμένους ουρανίσκους


Ανήκει στην κατηγορία:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 8209 φορές
εκτυπώθηκε: 186 φορές

(.........)

Γιορτάσαμε την επιστροφή τού Τόμυ Άγκρο. Είχε βγει από τη φυλακή μετά από οχτώ μήνες, που τους είχε περάσει κυρίως στο νοσοκομείο, επειδή είχε άσθμα. Ήταν το πρώτο του βράδυ στη Φλόριντα. Μας είχε καλέσει στο σπίτι του, τον Κοκαλιάρη Μπόμπυ, τον Λούι και τον Μπάζυ, καθώς φυσικά και εμένα, κι εγώ του είχα δηλώσει ότι οι γαστριμαργικές επιθυμίες του ήταν για μένα διαταγή. Όπως κάθε τύπος που πρωτοβγαίνει από τη φυλακή, ο Τ. Α. ήθελε να φάει φιλέτο. (Συμβουλή για επίδοξους μαφιόζους: αν κάποιος θέλει να τον πάρετε στην ομάδα σας και σας πει ότι μόλις βγήκε από τη φυλακή, πηγαίνετε τον για φαγητό. Αν παραγγείλει τίποτε άλλο από φιλέτο ή αστακό, σας λέει ψέματα και πιθανότατα είναι αστυνομικός).

 

3 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (κατά προτίμηση έξτρα παρθένο ή παρθένο)

1 κιλό μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα φετάκια

Αλάτι και πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες και ψιλοκομμένες

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

¼ του φλιτζανιού κονιάκ

Χυμός από ½ λεμόνι

5 φιλέτα, 200 γραμμάρια το καθένα

 

Ζεστάνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια έως δυνατή φωτιά. Όταν κάψουν, προσθέστε τα μανιτάρια, 1 κουταλάκι τού γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι τού γλυκού πιπέρι. Ψήστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας πότε - πότε. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μαϊντανό ανακατεύοντας για 7 με 8 λεπτά. Ρίχνετε το κονιάκ και το χυμό τού λεμονιού. Αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας που και που. Δοκιμάστε αν είναι αρκετό το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε τα φιλέτα όπως τα προτιμάτε (καλύτερα να μην είναι παραψημένα) και ρίξτε πάνω τους τα μανιτάρια σωτέ. Η ποσότητα των μανιταριών είναι αρκετή για 5 φιλέτα. Μου αρέσει να σερβίρω αυτό το πιάτο με σπαράγγια και σάλτσα Ολαντέζ. Αν η σάλτσα σάς φαίνεται πολύ βαριά, σερβίρετέ την χωριστά.

 

Πηγή: Joseph “Joe Dogs” Iannuzzi, Η Κουζίνα της Μαφίας
(.........)
 

Διόρθωση κειμένου: Οξυγόνο.gr


Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;