ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΣΑΝ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ

Μερικές κουταλιές κουκουνάρι είναι ικανές να δώσουν μια διαφορετική διάσταση σε μια ψητή μελιτζάνα


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 7313 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 212 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 ντομάτα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Αλάτι - πιπέρι
Μαϊντανό για γαρνίρισμα

Πως το φτιάχνουμε:
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις βάζουμε στο γκριλ του φούρνου (ή στα κάρβουνα) να ψηθούν μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε πολύ μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με την ντομάτα.
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τη φλούδα και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, το κουκουνάρι, το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!