ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

Ένα πιάτο που συχνά χαρακτηρίζεται ως αφροδισιακό


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 10249 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 297 φορές.



 -   &

Τι χρειαζόμαστε:
2 κούπες μύδια καθαρισμένα
1 κούπα ρύζι νυχάκι
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλιτζάνι κρασί
½ ματσάκι άνηθο
½ φλιτζάνι λάδι
2κουταλιές της σούπας βούτυρο
Χυμό ½ λεμονιού
Αλάτι πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Μόλις ξανθύνουν ρίχνουμε τα καθαρισμένα μύδια, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το ρύζι.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε 3 κούπες ζεστό νερό και αφήνουμε το ρύζι σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει και να εξατμιστεί όλο το νερό του.
Όταν είναι έτοιμο το ανακατεύουμε με τα μύδια.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




     25 !  arithmology http://www.klitia.gr/arithmology.php