ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ

Ένα παραδοσιακό φαγητό στην πιο νόστιμη εκδοχή του


Ανήκει στην κατηγορία: VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 7861 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 301 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό γίγαντες
2 καρότα
1 κλωνάρι σέλινο
1 ξερό κρεμμύδι
3 ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
½ κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι ρίγανη

Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν.
Την άλλη μέρα αδειάζουμε το νερό και τα βάζουμε σε φρέσκο να βράσουν μαζί με τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο.
Χτυπάμε στο μούλτι 2 από τις 3 ντομάτες μαζί με τον πελτέ και την πιπεριά Φλωρίνης και τις ρίχνουμε σε ένα ταψί.
Όταν βράσουν τα φασόλια τα ρίχνουμε στη σάλτσα προσθέτοντας λίγο από ζουμί τους, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τα σκόρδα (αποφλοιωμένα ολόκληρα) και τα μπαχαρικά.
Αν θέλουμε κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στα φασόλια.
Κόβουμε την τρίτη ντομάτα σε ροδέλες και τις αραδιάζουμε πάνω από τα φασόλια.
Βάζουμε και την καυτερή πιπεριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Τρώγονται ζεστοί ή κρύοι, χειμώνα, καλοκαίρι, συνοδεία φρεσκοψημένου ψωμιού και πράσινης σαλάτας.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!