ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Με απλά υλικά φτιάχνεται αμέσως η λιχουδιά, χειμώνα καλοκαίρι με ζάχαρη ή μέλι


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 7175 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 251 φορές.



    ;

Τι θα χρειαστούμε:
1 φακελάκι ξερή μαγιά
½ αλεύρι φαρίνα
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Λάδι για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:
Μέλι ή σιρόπι
Χοντροκομμένα καρύδια
Κανέλα

Πως το φτιάχνουμε:
Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό (να γίνουν χλυαρά - ΟΧΙ καυτά) και διαλύουμε εκεί μέσα τη μαγιά με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε στο μίγμα αυτό το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι κουταλιά - κουταλιά μέχρι να πετύχουμε έναν παχύρευστο χυλό.
Αφήνουμε το χυλό να φουσκώσει και στη συνέχεια βουτάμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για τηγάνισμα (όχι ελαιόλαδο).
Όταν ροδοκοκκινίσουν τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και στη συνέχεια τους γαρνίρουμε όπως θέλουμε (με μέλι, καρύδια, ζάχαρη, κανέλα, παγωτό, σιρόπι...).
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


     ;
AGXOS
PSYCHOLOGOS

MONO 11 http://www.oxigono.gr/?kanw=book&id=15