Πως το φτιάχνουμε:
Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες αλλάζοντας συχνά το νερό του.
Ρίχνουμε το ψάρι σε βραστό νερό και βράσουμε για 20 -25 λεπτά, τον στραγγίζουμε και τον πατάμε με το πιρούνι για να λιώσει.
Προσθέτουμε τις πατάτες περασμένες στη μηχανή του πουρέ ή λιωμένες με το πιρούνι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το αυγό το χυμό λεμονιού και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά το μίγμα.
Το αφήνουμε για 30 -45 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει και να τραβήξει τα αρώματα.
Καίμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.