ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κάντε κλικ εδώ για την ίδια συνταγή αλλά Mobile Friendly (έκδοση για κινητά)

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΑΣΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

Χρυσαφένια μπαλάκια για πάρτυ, παιδάκια, μεζεδάκια και για ουζάκια


Ανήκει στην κατηγορία:
FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 16822 φορές
εκτυπώθηκε: 318 φορές

Τι θα χρειαστούμε:
500γρ φιλέτο μπακαλιάρου
2 βρασμένες πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές φρέσκο κόλιαντρο
1 κουταλιά κάπαρη
1 αυγό
1 λεμόνι χυμό
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Πως το φτιάχνουμε:
Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες αλλάζοντας συχνά το νερό του.
Ρίχνουμε το ψάρι σε βραστό νερό και βράσουμε για 20 -25 λεπτά, τον στραγγίζουμε και τον πατάμε με το πιρούνι για να λιώσει.
Προσθέτουμε τις πατάτες περασμένες στη μηχανή του πουρέ ή λιωμένες με το πιρούνι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το αυγό το χυμό λεμονιού και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά το μίγμα.
Το αφήνουμε για 30 -45 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει και να τραβήξει τα αρώματα.
Καίμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
 

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!


Σου άρεσε; Κάνε Like! Τι σου κοστίζει;