ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Το στιφάδο της μαμάς, αλλά λίγο διαφορετικά


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 5873 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 131 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 μικρό κουνέλι
1 ματσάκι μάραθο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 καρότα
1 φλιτζάνι κρασί
Αλάτι πιπέρι (μαύρο)
2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 φύλλο δάφνης
Αλεύρι για πανάρισμα

Πως το κάνουμε:
Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες, το αλατίζουμε, το πιπερώνομε και το περνάμε στο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και τα ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
Όταν ροδίσουν καλά ρίχνουμε το κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Κόβουμε τα καρότα σε κύβους και τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε στο κρέας μαζί με 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να βράζουν σε χαμηλή φωτιά για 1 περίπου ώρα.

Προσοχή! Το κουνέλι πωλείται ΠΑΝΤΟΤΕ μαζί με την ουρά του (μη ρωτάτε το λόγο, δεν θέλετε να τον ακούσετε).  


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!