Τι θα χρειαστούμε:
4 κούπες ζωμό κότας (προτιμότερος ο σπιτικός)
5 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα κρουτόν ή, καλύτερα, ξερό ψωμί σε κύβους
1 δαφνόφυλλο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Πώς θα το φτιάχνουμε:
Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή σε μια ρηχή κατσαρόλα) σοτάρουμε το ψωμί και τα σκόρδα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Όπως πάντα, σοτάρισμα σημαίνει μέχρι να ροδίσει το σκόρδο, όχι να καεί.
Αφού ροδίσει το σκόρδο, λοιπόν, με ένα πιρούνι τα λιώνουμε, ψωμί και σκόρδο μαζί να γίνουν μία μάζα και αμέσως ρίχνουμε το ζωμό της κότας και το δαφνόφυλλο.
Καθώς αρχίζει να ζεσταίνεται ρίχνουμε και το αλάτι του γούστου μας.
Μετά από 5 λεπτά βράσιμο η σούπα είναι έτοιμη. Σερβίρει δύο άτομα (αν κι εγώ μπορώ να τη φάω όλη μόνος μου).