ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

Ποιος είπε πως το σκόρδο δεν δένει με το κοτόπουλο


Ανήκει στην κατηγορία: ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6528 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 234 φορές.




    ;

Τι θα χρειαστούμε:
(για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Αλάτι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κεφάλι σκόρδο
2 κούπες ζωμό κότας ή λαχανικών
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
 
Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα πιπέρια και το αλάτι.
Αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο καθαρισμένο ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί.
Μόλις αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό και τα δαφνόφυλλα και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30 περίπου λεπτά.
Αν δεν έχει πήξει η σάλτσα βγάζουμε το κοτόπουλο και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.

Συνταγή από την ισπανική κουζίνα.
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


 -   &

     ;
  http://www.oxigono.gr/?kanw=book&id=15 ART GROUP THERAPY ME