Πως το κάνουμε:
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα πέστο χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι μέχρι να γίνουν ένας πολτός.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό τους με το οποίο αραιώνουμε τη σάλτσα πέστο. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.