ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Μια δροσερή λιχουδιά που θυμίζει καλοκαίρι και θάλασσα


Ανήκει στην κατηγορία: FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 4948 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 140 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
(για 2 άτομα)

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 μικρό αγγουράκι ή μισό μεγάλο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 βραστά αυγά
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
½ φλιτζάνι μαϊντανό και άνηθο ανάμεικτα
Αλάτι – πιπέρι


Πως το φτιάχνουμε:
Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους προσέχοντας να μην τις χαλάσουμε.
Ψιλοκόβουμε τη σάρκα την αλατίζουμε και την αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει.
Αφαιρούμε από το αγγουράκι τη φλούδα και τους σπόρους και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Το αλατίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο και τον λιώνουμε με το πιρούνι προσθέτοντας τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το λεμόνι και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε τα αυγά και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το αγγούρι και τη σάρκα ντομάτας ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε με το μίγμα τις ντομάτες και τις αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο για 1 ώρα.
 
 
Σημείωση: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ντομάτες μικρού μεγέθους και να φτιάξουμε το πιάτο αυτό για πάρτυ.
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!